dimarts, 7 de febrer del 2017

Espanya

ESPANYA
 capital:Madrid 
(prefix tel. +34)

                 
Costums (tradicions): Falles, la Fira d'Abril, els carnavals de Cadis i de Tenerife i la tomatina.Les Festes del Pilar, El "Rocío", Festes de Moros i Cristians, Sant Isidre, les Fogueres de Sant Joan, el Descens de la sella ...

1-Les Curses de Braus són internacionalment els més populars i coneguts espectacles els tancaments que se celebren durant els "Sanfermines" a Pamplona.
2-Flamenc, d'un altre costat, és la tradició folklòrica del sud, en particular d'Andalusia. I és aquí on van néixer les arrels del cant, la guitarra i el ball flamenc.
    Resultado de imagen de fira d'abril


3-Hi ha també una tradició a Catalunya que es celebra el 23 d'abril, Sant Jordi on es costum regalar a la noia una rosa i al noi un llibre.

4-Gran part de les festivitats que posseeix la ciutat de Múrcia al llarg de l'any giren entorn del culte a la seva patrona, la Verge de la Fuensanta, en marcar l'inici i la fi de les mateixes.
Però dins de les múltiples festivitats i celebracions de les quals gaudeix la capital de la Regió, la seva Setmana Santa constitueix al mateix temps una gran expressió de festa i de sentiment religiós. La processó de Divendres Sant, amb els passos de Salzillo portats a coll, la dels 'coloriu-vos' el Dimecres Sant a la nit, i tantes unes altres omplen els carrers de la capital, on milers de persones esperen veure passar les venerades i benvolgudes imatges.

5-Els cops d’escombra :  Diverses són les llegendes que parlen de l’origen d’aquest festeig, que a Jarandilla de la Vera té lloc a la vigília de la festivitat de la Immaculada Concepció.
Potser, el costum d’utilitzar els cops d’escombra en aquesta festa, provingui com a record de la norma que, antany, tenien els pastors de la zona, i que consistia en intercanviar cops d’escombra entre ells com mostra d’alegria i salutació joiós, després de llargues temporades sense venir al poble i sense veure.El moment cim de la nit ve amb la sortida de l’Estendard de la Verge, des de la parròquia, portat per un genet, a qui acompanyen també nombroses cavalleries i el poble, amb escombres enceses recorrent tots la població.És costum durant aquest dia que, els veïns de Jarandilla, encenguin fogueres als seus carrers i saludin als visitants i als conveïns amb cops d’escombra, vi, alegria i cordialitat.
6-Aquesta tradició del poble gallec s'inicia a l'abril amb la compra de l'animal o els animals que posteriorment se sacrificaran a caps d'any En els finals i començaments de Desembre es comença a organitzar la matança de porcs i són més famosos els que acaparen la major quantitat de sacrificis.
Després de realitzar els sacrificis dels porcs es procedeix al buidatge dels mateixos, en aquest procés se'ls extreuen els òrgans interns de l'animal per posteriorment centrar-se en el picat de la carn.
Finalment, es realitzen els embotits que es deixaran reposar dos dies, temps en el qual aquests seran amanits amb els ingredients més comuns de la localitat com són: alls, julivert o alguna altra espècie.Producte d'aquestes activitats s'obtenen mes riquíssimes botifarres i productes d'embotits que són molt famosos a la zona.
7-1 AGOST: Es la La Festa de les Piragues a Astúries. Des de 1930 se celebra aquesta festa esportiva, omple de música i colorit, que s'ha convertit en una de les cites més importants del piragüisme mundial.Tots els anys, el primer dissabte d'agost, piragüistes procedents de tot el món acudeixen a Astúries per participar en el Descens del Sella. Per disputar la prova cal tenir la llicència de competició de l'any en curs. Més d'un miler d'embarcacions lluiten per ser les primeres a recórrer el trajecte de 20 quilòmetres del riu Segella que va des de la localitat de Arriondas fins a la meta en Ribadesella. En la riba, milers d'espectadors es diverteixen, criden i animen als esportistes.
8-El segon diumenge d'agost se celebra en Cabezón de la Sal el Dia de Cantàbria, amb motiu del com es practiquen multitud d'activitats tradicionals com el joc de les bitlles, arrossegament de bous, comprats d'artesania i representació de danses i música càntabres. Està a més considerat d'Interès Turístic Nacional.


9-País Basc el 15 d'agost i per 10 dies en els quals abunden els espectacles, festes i balls; o la multitudinària festa de la “Verge Blanca” (Vitòria) cons les seves revetlles i corregudes de toro; el bullicioso “Dia de Sant Sebastià” i els seus tamborradas; o la temàtica “Aste Nagusia” (Bilbao) i els seus ninots cabezones.
10-Els carnestoltes posseeixen a Navarra una gran riquesa etnogràfica, principalment els celebrats en el nord: Lantz, Lesaka, Goizueta, Ituren o Zubieta. Quan l'hivern va finalitzant, arriben de nou les esperades Javieradas.
11-Sant Bernabé, el11 de juny. El programa bernabeo té en el repartiment del peix la raó de ser dels logroñeses. Per commemorar la victòria contra les hosts franceses del general Asparrot l'11 de Juny de 1521, es va instituir aquest dia com a festa patronal.
12-la Fira d'Albacete és la festa gran, declarada d'Interès Turístic Internacional, que se celebra anualment del 7 al 17 de setembre en honor a la Verge dels Plans a la ciutat espanyola d'Albacete.
Falles de valència
GASTRONOMIA
En el cas d'Espanya, com ocorre a França, Itàlia i altres estats europeus, el que històricament existeix és un conjunt de cuines locals o regionals independents, que poden estar més o menys relacionades entre elles i entre altres de països veïns.

En termes generals són cuines estacionals, que premen els productes d'alta qualitat de temporada cuinats de manera senzilla i sense massa espècies o salses, i encara menys les lletoses. Així, els ingredients bàsics van canviant al llarg de les estacions, així com el tipus de preparacions, sopes i guisats a l'hivern i amanides i productes a la planxa a l'estiu. La majoria de receptes són molt obertes, la quantitat de cada ingredient és variable segons les possibilitats i els gustos familiars, i molts poden intercanviar-se amb d'altres. Una mateixa preparació pot fer-se sovint amb pocs o molts ingredients, de manera més o menys rica, segons l'ocasió, les preferències personals o locals i la disponibilitat de matèria primera.
PLATS TIPICS

  • Plats principals:Cuit Madrileny,Bacallà al pil pil,Gaspatxo...
  • Segons plats:Truita de patates,Be rostit...
  • Postres:Xurros,Roscón de reis...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada