divendres, 27 de gener del 2017

Alemanya

ALEMANYA
Capital:Berlín
(Prefix telefònic:+49)

1-El Nadal:
Els alemanys celebren l’advent,que dura 24 dies i fan el calendari d’advent igual que els espanyols.
La nit del 5 de desembre,Nickolaus,el pare Noel alemany,arriba a les cases d’aquest país.
Sol deixar dolços i regals a les sabates dels nens que els penjen a la xemeneia i,que al matí del dia 6 van a obrir.
Nickolaus:el Pare Noel alemany.
En aquesta època,destaquen els mercats de nadal.
A Alemanya es monten uns 150 mercats diferents.Aquestes fires estan formades  per petites cases de fusta il·luminades,on es venen regals i menjars típics.
Mercats de Nadal alemanys.

2-A la taula:
Els convidats no seuen a la taula fins que l’anfitrió no els indica en quina cadira ho han de fer,de la mateixa manera,no es pot començar a menjar fins que l’anfitrió no ho indica.
Per senyalar que han acabat de menjar,deixen els coberts en paral·lel a la dreta del plat i,quan van a començar a menjar,es col.loquen el tovalló a la falda.
Per a ells,es de mala educació recolzar els colzes a la taula.
Per desitjar bon profit pronuncien les paraules:Gutten Appetit i,quan brinden,hi han dues paraules,una es:Zum Who! i,l’altre,que s’usa més per brindar amb cervesa és:Prost!.
3-Amor i matrimoni:
El dia de sant Valentí(14 de Febrer),es costum regalar-li a la teva parella una figura d’un porc,ja que simbolitza bona sort.
Com a  molts països,els alemanys abans de la seva boda,el nuvi i la novia fan el comiat de solter per separat.Allà es costum que el millor amic del nuvi,”rapti” a la novia i que se la emporti a un bar.El nuvi els ha de buscar i,al trobar-los,ha de pagar el conte del menjar.
Abans de la boda,celebren el Polterabend,en aquesta festa tots els assistent han de trencar la vaixella i,al acabar,el nuvi i la novia han de recollir junts els plats.Això,simbolitza el treball en equip.
Quan la parella ja s’ha casat,es tradició que tallin un tronc d’un arbre,com a símbol del primer repte que superen com a matrimoni.



4-Gastronomía:
La base de la gastronomía és la carn de porc,de pollastre i de vedella.
Es molt comú menjar un Bratwurst o una salchicha alemanya tant com a plat principal com a complement.
Com a postres trobem la quiche,que es com un pastís de formatge,nata i ou,però,que és provinent de la gastronomia francesa.
També són famoses les cafeteries i pastisseries.
La beguda alemanya és sens dubte la cervesa i una curiositat d’ella,es que en cada regió d’alemanya l’elaboren de diferent manera.



5-Vestimenta:
Una de les seves vestiementes típiques són el Dirndl,que es una mena de vestit compost per diferentes peces de roba,originari de les dones de la neteja.
En el cas del homes, una peça bàsica és el Lederhose,que són uns pantalons de cuir amb tirants.
6-Oktoberfest:
Es el festival de cervesa més popular d’Alemanya i de tot el món.S’organitza a Múnich i comença el primer dissabte després del 15 de septembre.
Dura entre 16 i 18 dies.
Els alemanys van vestits amb la vestimenta típica i,el lloc on es celebra acull sis milions de visitants.En aquesta festa es consumeixen milions de litres de cervesa.
7-Protocols i salutacions:
Si ets convidat a una festa o a un event,es important portar un obsequi en agraïment.
Això si,no s’han de regalar roses vermelles si no es per a una declaració d’amor.
A la societat alemanya,la puntualitat es molt important.No s’ha d’arribar ni més tard ni més d’hora.

Al dirigir-se a una persona gran o desconeguda se l’ha de tractar de vostè i mostrar bona educació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada