Itàlia:
(capital: Roma)
(prefix tel.+39)
(prefix tel.+39)
1. Curiositats:
Itàlia actual constitueix un dels països que més curiositat desperta per la seva cultura i costums. A més, els immigrants italians que van arribar a països com Argentina, Perú, Xile, Uruguai, Veneçuela i Mèxic van contribuir a l'expansió d'aquesta cultura al món.
2. Gastronomia
La gastronomia italiana constitueix una de les icones més típics dels usos i costums d'Itàlia, així com un reflex de la diversitat cultural existent en aquest país europeu.
Els seus plats típics s'inclouen dins de la famosa dieta mediterrània i la seva elaboració requereix d'una sèrie de costums culinàries d'allò més característiques.
Sens dubte, el primer plat que ve a la ment quan es pensa en menjars típics d'Itàlia és la pizza, un plat que ha donat la volta al món i del qual hi ha una infinitat de varietats.
Plats principals més típics:
- Cannelloni
- Ravioli
- Tagliatelle
- Spaghetti
- Maccheroni
- filet al pebre verd
- Parmigiana d'albergínia
- d entre altres
postres:
- tiramisú
- panna cotta
- cannoli
- genovese(pa de pessic)
- panettone
- Babà
- merengue italià
-cafè:
3. Carnaval de Venècia
El Carnaval de Venècia va aconseguir el seu màxim apogeu al segle XVIII, època en la que acudien a la festivitat alguns aristòcrates arribats de llocs molt diversos, i el més normal era que els prínceps i nobles s'escapessin a gaudir de l'esdeveniment
La gran majoria dels turistes no es disfressen o es limiten a portar una màscara o antifaç
És molt habitual que nevi pel que és bona idea que fiqueu roba d'abric a la maleta (perquè es celebra entre gener i febrer)
Carnaval de Venècia
4. Família:
En general són nombroses, li donen importància a la família nuclear, són molt comunicatius i expressius; els temes (fins i tot els personals, com l'elecció de parella) tendeixen a buscar un consens familiar; moltes vegades els fills es casen i viuen un temps a la casa dels pares que generalment és àmplia i hospitalària; es fan moltes activitats en família: treball, recreació, festes.
5. Nadal;
Una tradició a la qual els italians (en particular al sud del país) no poden renunciar, és passar al costat dels seus éssers estimats la vigília de Nadal, el 24 de desembre, quan les famílies es reuneixen per gaudir del famós "cenone nadalenc" , el sopar que precedeix la mitjanit.
Parlant d'Itàlia no pot faltar un plat de pasta, entre els més típics estan la pasta amb salsa de tomàquets i tonyina, spaghetti amb cloïsses o altres mariscs. Com a tradició no podia faltar els postres el més menjat per nadal és el pannettone
-L'ARBRE I EL PESSEBRE
Segons la tradició, l'arbre de Nadal apareix a les cases italianes a partir del 8 de desembre, el dia de la celebració de la Puríssima, quan les famílies comencen a preparar tant l'arbre com el pessebre.
Posar el pessebre és una tradició molt apreciada al país, els italians busquen sempre donar un toc molt personal al pessebre que munten en la seva llar
Els nens italians, com els de tot el món, són els que més aprofiten d'aquests dies de festa. A la ciutat de Roma hi ha una tradició molt forta i estimada pels romans, que és la de portar els nens davant del famós "Bambinillo" perquè li puguin dedicar les seves cartes i les seves poesies
6. Setmana Santa i Pasqua:
El nom de "Setmana Santa" no el trobareu a Itàlia. Jo al principi feia la traducció literal pel que solia dir de forma molt a gust "settimana Santa" sense que ningú m'entengués. Això és perquè la Setmana Santa aquí es diu "Pasqua" i el ritual canvia una mica respecte a Espanya.
Els habitants de la península celebreu el dijous i divendres sant, dies lliures i no laborables per a pràcticament tot el món. Bé, doncs a Itàlia aquests dies estarem treballant tan ricament. Però no us penseu que això és l'infern i que la Pasqua italiana no té dies lliures, ja que gràcies al cel no és així. Aquí és festiu el dilluns següent (el dilluns de després del Diumenge de Rams) i el divendres següent. Pel que jo estaré treballant mentre vosaltres gaudiu d'unes merescudes vacances i jo prendré el relleu quan hàgeu tornat als vostres quefers quotidians.
7. Salutacions
Català
|
Italià
|
Hola
|
Ciao / Salvi
|
Com estàs? / Bé, gràcies, i tu?
|
Come stai? / Bene, grazie, i tu?
|
Bon dia
|
Buongiorno
|
Bona tarda
|
Buonasera
|
Bona nit
|
Buonasera
|
8. Religiositat:
La religió predominant a Itàlia és la catòlica romana. No en va la Ciutat del Vaticà, seu de l'Església Catòlica, es troba dins de Roma.
L'augment de la immigració i l'arribada d'altres comunitats religioses, principalment la islàmica, amb ciutadans del nord d'Àfrica i Orient Mitjà, ha anat diversificant el mosaic religiós d'Itàlia, on abans els creients eren gairebé exclusivament catòlics
Segons plats:
a Itàlia els més famosos són l'expresso , ristreto , cappuccino , cafe latte ... I molts més
El "cenone" italià té les seves regles, la primera de les quals és menjar exclusivament peix. Cal recordar que els menús no són iguals en totes les regions italianes, però sí que hi ha alguns plats típics com els vegetals fregits (una tradició romana), tartinas i amanida de peix, per començar amb les entrades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada